Tagged: kolay sarma yapımı, patlıcan sarması nasıl yapılır, patlıcan sarması oktay usta, ramazan yemekleri yemek tarifleri

yapılışı
etli patlıcanlarınızı iyice yıkayın uzun bir şekilde kesin. Geniş bir tava içerisine az yağ atarak patlıcanları kızartın. Patlıcanların kurumamasına dikkat edin kızartma işlemi bittikten sora patlıcanları süzmeye bırakın.
İÇİ:ayırdığınız kıyma içerisine soğanları ve sarımsakları rendeleyin. Ardından kırmızı biberleri uzun yeşil biberleri ufak ve küp şeklinde doğrayın. İsterseniz de robottan geçirerek daha çok kolaylık sağlayın tuz baharatları birde salçayı ekleyin.
Soğutmuş olduğunuz patlıcanların içerisine harçları koyun ve güzelce serin. Başka bir tava içerisine salçayı eriterek patlıcanların üzerine serpin. Tabakta yerleştirerek patlıcanların dağılmasını engellersiniz. Bira da su ve tuz ekleyerek ateş kısık şekilde pişirmeye bırakın soğuk servis edebilirsiniz.
malzemeleri
iki tane patlıcan (uzun)
bir iki kırmızı dolmalık biber
250 gr kıyma
bir adet iri soğan
iki diş sarımsak
tuz
iki uzun biber
baharatlar
salca
Alakalı Konular
No comments:
Post a Comment