Monday, July 23, 2012

patlıcan sarması tarifi

patlıcan sarması tarifi

Tagged: kolay sarma yapımı, patlıcan sarması nasıl yapılır, patlıcan sarması oktay usta, ramazan yemekleri yemek tarifleri










yapılışı


etli patlıcanlarınızı iyice yıkayın uzun bir şekilde kesin. Geniş bir tava içerisine az yağ atarak patlıcanları kızartın. Patlıcanların kurumamasına dikkat edin kızartma işlemi bittikten sora patlıcanları süzmeye bırakın.


İÇİ:ayırdığınız kıyma içerisine soğanları ve sarımsakları rendeleyin. Ardından kırmızı biberleri uzun yeşil biberleri ufak ve küp şeklinde doğrayın. İsterseniz de robottan geçirerek daha çok kolaylık sağlayın tuz baharatları birde salçayı ekleyin.


Soğutmuş olduğunuz patlıcanların içerisine harçları koyun ve güzelce serin. Başka bir tava içerisine salçayı eriterek patlıcanların üzerine serpin. Tabakta yerleştirerek patlıcanların dağılmasını engellersiniz. Bira da su ve tuz ekleyerek ateş kısık şekilde pişirmeye bırakın soğuk servis edebilirsiniz.


malzemeleri


iki tane patlıcan (uzun)


bir iki kırmızı dolmalık biber


250 gr kıyma


bir adet iri soğan


iki diş sarımsak


tuz


iki uzun biber


baharatlar


salca




Alakalı Konular

No comments:

Post a Comment