Sunday, August 26, 2012

Gökkuşağı Köftesi Tarifi









                                                                   Gökkuşağı Köftesi

MALZEMELER

3 adet havuç

3 adet patates

2 çorba kasigi süt

2 adet yumurta

½ kg az yagli kiyma

1 adet sogan

1 dilim bayat ekmek içi

Tatli kasigi köfte baharati

1 çay kasigi kimyon

5 dis sarmisak

Tuz

Süslemek için:

2 adet domates

3-4 adet sivri biber

2 çorba kasigi siviyag

2 dilim bayat ekmek içi

1 çorba kasigi rendelenmis kasar

Sos için:

1 tatli kasigi biber salçasi

1 tatli kasigi domates salçasi

3 dis dövülmüs sarmisak

2-3 çorba kasigi siviyag

1 adet tavuk suyu tableti

1 tatli kasigi şeker

YAPILIŞI

Ön hazirlik olarak patatesleri ve havucu hasladiktan sonra soyup,

dograyalim. Mutfak robotunda, patatesleri, havuçlari, sütü, yumurtalari,

sivi yagi ve tuzu pürüzsüz bir kivama getirelim. Patates ve havuçtan

olusan püreyi bir tarafta bekletelim. Kiymaya rendelenmis sogani ekleyelim.

Bayat ekmek içini ufalayalim. Dövülmüs sarmisaklari ekleyelim. Köfte baharini,

kimyon ve tuzu ekleyelim. Köfte harci özlü bir hamur haline gelene kadar yoguralim.

Orta büyüklükteki bir tepsiyi çok az yaglayalim. Köfte harcini düzgün bir

sekilde yayalim. Isitilmis firinda köfte harcini yari yariya pisirelim. Tepsiyi

firindan alip, üzerine kasar peyniri serpip, tepsiyi tekrar firina sürelim. 15

dakika pisirelim. Firindan aldiktan sonra dilimler seklinde keselim. Her dilimin

ortasina 1 dilim domates ve sivri biber yerlestirelim. Sos için tüm malzemeyi karistiralim.

Servis tabagina önce sosu yayalim. Köfte dilimini üzerine yerlestirerek servis yapalim.

No comments:

Post a Comment