kayısı soslu tatlı tarifi
Malzemeler
KREMASI
• 2 su bardağı / 500 ml yağlı krema
• 7 su bardağı / 1.75 litre süt
• 1 limon kabuğu rendesi
• 1 çorba kaşığı vanilya
• 16 tabaka yaprak jöle
• 200 gr şeker
• nane yaprağı, süslemek için
SOSU
• 1 su bardağı / 200 gr küp doğranmış kayısı
• 3 su bardağı / 750 ml su
• 2 çorba kaşığı pudra şekeri
Kremayı 6 su bardağı (1.5 litre) süt ve limon kabuğu rendesi ile geniş bir tencereye koyup orta hararetli ateşe koyun. Kaynamaya yakın ateşten alın. Kapağını kapatıp 1 saat bekletin. Kalan süte jöleyi koyun ve çözülene kadar bekletin. Sütlü kremalı karışımı tekrar ocağa koyun, kaynamaya yakın ateşten alın, jöleli süt, şeker ve vanilyayı katıp tortusuz hal alana dek karıştırın. Karışımı bir kâsenin içine süzün ve 12 adet küçük kâseye ya da kalıba paylaştırın. Buzdolabında en az 2 saat bekletin. Sosu: Kayısılarla suyu bir tencereye koyup kaynatın. Ocağı kısın ve su üçte ikisi kadar azalıncaya dek, 30 dakika kaynatın. Mutfak robotuna aktarıp pürüzsüz kıvama gelene dek karıştırın. Şeker koyup karıştırın, tatlıları kalıptan çıkarmak için, kalıpları kısa bir süre kaynar suya batırırı ve sonra, içine 2 çorba kaşığı kayısı sosu yaydığınız derin bir servis tabağına ters çevirin. Her tabağı bir yaprak nane ile süsleyip servis yapın.
Benzer Tarifler:
No comments:
Post a Comment